Föreläsning i Stresshantering, 21 september

Stress är en naturlig reaktion på fysiska, mentala och känslomässiga påfrestningar av olika slag. Stress innefattar en blandning av yttre omständigheter, inre påfrestningar och vårt sätt att hantera stress. Kroppen, psyket och våra relationer tar stryk. Ett drag som kännetecknar dem som går i väggen är att de under lång tid varit nästan uteslutande ”uppe i huvudet” – i sina tankar om allt som skall planeras och göras. Under lång tid har man försummat att lyssna på kroppen t.ex. på att de har haft värk, spänningar som tecken på för hög belastning. Framför allt har de inte lyssnat på behovet att vila och återhämta sig. Sömnen har rubbats och den viktigaste återhämtningen har blivit satt ur spel. Vägen tillbaka är ofta mycket lång. Och ibland krävs det enbart en liten kris som kan utlösa en djupgående reaktion.

Att hantera stress med hjälp av Mindfulness

Mindfulness är en stresshanteringsmetod som härstammar från Buddism och har kommit till Västvärlden på 70-talet. Sedan dess har det använts för att lära människor fokusera bättre, fatta medvetna beslut och klara av känslo- och tankemässiga påfrestningar. Mindfulness inbegriper särskilda meditationsövningar samt enkla men värdefulla vardagsövningar. Mindfulness gör skillnad! Tillsammans med Marijana och under 2 timmar kan du lära dig mer om stress och hur du lätt kan förebygga och hantera stress i ditt liv. Vi gör övningar, vi diskuterar och vi lär oss verktyg för hela livet!

Plats: Lilla Nygatan 3 i Malmö
Datum och tid: 21 september 2016, 18:00-20:00
Avgift: 450 kr exl. moms för företag
Anmälan är bindande och görs till: marijana.barisic@pyma.se

Om du anmäler dig genom Facebook är du anmäld när du betalat in avgiften. Swisha avgiften till 1233263605 och ange MF + Namn och efternamn.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *